0 Läs mer >>
16 augusti
- Idag har Blue & Delta flyttat. Det känns faktiskt lite tomt, fast vi har ju fortfarande 6 kattungar kvar hemma. Nu är vi lediga i några dagar så då blir det kattunge-mys på hög nivå.
 
10 augusti - På söndag är Bobtail-kullen redo för flytt. Vi har nu hittat fodervärd till Caramel Crush som flyttar till Rättvik. Självklart så får man gärna komma och klappa katter bara för att det är mysigt också, men vi kan inte lova att ni inte blir kära!
 
29 juli - Kattungarna har nu fått sin första vaccination, och även en del besök. Dom leker för fullt hela dagarna. Delta är tingad och kommer att få bo med en av våra tidigare kattungar, Hannibal. Vi jobbar fortfarande väldigt mycket och är därför lättast att få tag på via mail eller sms. När vi är lediga tar vi gärna emot besök om någon vill komma och mysa med kattungarna.
 
6 juli - Kattungarna är nu 6 v, respektive 4,5 veckor & busar & leker så mycket de orkar i värmen. Yolka & Li tar hand om kattungarna tillsammans, vilket ser lite roligt ut med 2 så olika kullar.
 
9 juni - Just nu har vi 2 kullar hemma. Yolka's kull är 2 veckor & Li's kull är 1 vecka. Bilder uppdateras löpande.
 
4 november - Efter en datakrasch i somras så har jag nu äntligen fått tillbaka min dator. Vi har 2 Ragdoll-kattungar kvar hemma. En till salu & en som söker fodervärd. Vi har även bestämt oss för att leta fodervärd åt en av våra Bobtail-honor, Halo. Hemsidan kommer inom kort att uppdateras både vad gäller bilder & information.
 
18 april - Nu är alla kattungar tingade.
 
17 april - Nu är alla kattungarna utom Jason tingade. Trots att dom är fem superbusiga pojkar så lyckades jag knäppa lite nya bilder igår som nu finns uppe. Om allt går som jag hoppas så plannerar jag att para Aurora till sensommaren/hösten. På Ragdoll-fronten finns också en del planer, men ännu ingenting hundra-procentigt.
 
4 april - Nu finns bilder på kattungarna under [Kullar].
Det är fem pojkar med ett helt underbart temperament. Dom är nyfikna & vill hela tiden vara nära. Jason letar fodervärd i Mora-området då vi vill ha möjlighet att ta en kull med honom som pappa när han är redo.
 
3 april - Nu har vi vår andra Bobtail-kull här hemma. Även dom hålls separerade från de andra katterna efter att det gick utan komplikationer med Iza's kull. Vi kommer att fortsätta med detta även under sommaren och då  får även de vuxna katterna turas om att vara separerade från 'gruppen'. På så sätt ska det vara möjligt att få titer-halten att gå ner. Under dräktighet så är honan separerad & lever inne i vårt sovrum med mig & Mattias. & som det ser ut hittills så fungerar det.
 
6 januari - Vi har haft ett flertal jobbiga månader här hemma sedan vi konstaterade Corona-virus hos kattungarna. All vår tid har gått till katter när vi varit lediga från jobb. Men nu har alla kattungarna i både Himla's & Li's kull fått flytta till egna hem. Alla köpare är informerade om förekomsten av Corona-virus.
 
Iza & hennes kattungar hålls separerade från resten av katterna för att inte utsättas för ev smitta. Iza har även varit separerad från de andra katterna någon vecka innan kullen kom. Detta för att ev titrar ska ha en möjlighet att gå ner. Hon har en låda för sig själv som rengörs med Virkon en gång i veckan. 
 
6 september - Min dator har kraschat totalt här hemma & jag har innan det haft problem med den en längre tid. Detta har tyvärr resulterat i att hemsidan blivit dåligt uppdaterad. Har nu köpt mig en ny dator & hoppas kunna uppdatera snart.
 
27 augusti - Nu är alla kattungar i Yolkas kull flyttade eller tingade. Även Corona har flyttat till ett nytt hem & får sen sällskap av den lilla damen i Himlas kull. Ska försöka knäppa & lägga ut lite bilder nu i veckan, för dom växer alldeles för fort.
 
7 augusti - Nu finns det lite uppdaterad information på hemsidan. Dels 'En kattunge från oss' där ni kan få en överblick vad som krävs av de som funderar på en kattunge från oss, & även vad ni kan räkna med från vår sida. Intresset för kattungarna har nu ökat väldigt fort. Det kommer mail varje dag, & kattungarna har haft flera besök de senaste dagarna. Yolkas kattungar går att tinga, även Li's kull går att tinga. Men ännu avvaktar vi lite med Himlas kull. Men det går självklart att lämna sitt intresse.
 
3 augusti - Nu finns nya bilder på Yolkas, Li's & Himlas kullar. Det kommer snart att vara möjligt att tinga från Li's & Himlas kull. Yolkas kull går att tinga nu, då dom redan fyllt 9 veckor & snart kommer att vara redo att flytta. Även Halo har nu fått sin kull, men bilder kommer längre fram.
 
13 juli - Vi har Baby Boom här hemma. Li fick tre stycken små i tisdags, & Himla fick fyra igår. Alla mår bra & växer så att det knakar. Intresse på kattungarna lämnas gärna via mail eller sms pga av mina arbetstider.
 
20 juni - Om en månad så ska både Himla & Li ha kattungar. Det kommer att bli Himla's 3.dje & sista kull, samt Li's första kull. Bobtail-kattungarna växer så att det knackar. Dom är nu tre veckor & har börjat busa & vara lite mer aktiva utanför bolådan. Jag har fotat lite nya bilder idag & lagt upp. Vid intresse maila gärna som första kontakt, då jag jobbar nästan varje dag.
 
5 juni - Nu finns lite bilder på kattungarna som blivit en vecka idag. Tiden går så otroligt fort! Bilderna finns [HÄR].
 
1 juni - Den 29 maj, på min 25års-dag, föddes vår första kull Kurilean Bobtail Långhår. Yolka var jätteduktig & de små växer så det knakar. Det är 3 flickor & en pojke. Kullens namn är 'Once upon a time', & kattungarna kommer att döpas efter karaktärerna i serien. Bilder kommer snart!
 
17 maj - Nu händer det en hel del hemma hos oss. Yolka ska ha sin första, & även vår första, kull med Bobtails om ca 2 veckor. Vi är så spända & nyfikna på vad det blir. Dessutom hämtar vi hem både Halo & Himla på söndag som varit iväg på parningar nere hos Linda & Malin. Jag hoppas verkligen att det blir 2 kullar där också, för det är lite småjobbigt att åka den sträckan fram & tillbaka. Men snart hoppas vi på att kunna bjuda på massor med kattunge-bilder. Stay tuned!
 
9 april - Det har varit oförskämt tyst här på sista tiden. Dels så sköter jag numera uppfödningen själv, då jag & Jim separerat, & dels har det varit lite motgångar i katteriet. Vi har fått operera Indi akut 2 gånger då han ätit Minis nappar som fastnat i tunntarmen. Detta gjorde vi alltså 2 gånger på 2 månader. Li gick skendräktig igen efter att ha parats med Dylan & Yolka började aldrig löpa. Men nu så har vi parat henne igen med Dylan & Yolka & Indi parades äntligen veckan efter. Nu väntar vi på dag 21 på båda honorna & hoppas på det bästa!
 
13 december - Idag har vi varit med barnen på luciatåg på dagis. Supermysigt! Här hemma så har vi numera en ny liten Ragdoll vid namn S*Gårdös Izadora. Iza är en social, mysig liten lilla sköldpadds-tabby mitted & helt ljuvlig! Hon är Alvas katt & kommer så småningom flytta till Alvas pappa. Hon har suttit färdigt sin tid i karantänen & busar nu med dom andra & springer runt oss hela tiden. De andra katterna äter numera endast BARF & älskar det! Kattlådorna luktar i princip ingenting nu & vi hoppas på fina vinterpälsar & friska katter nu framöver.
 
12 november - Det har hänt en hel del på en månad. Den 24 oktober hämtade jag Halo i Paris. Allting gick superbra. Tack Catherine! Väl hemma så har Halo fått sitta i karantän innan & testats negativt för Giardia & Tritrichomonas innan hon fått träffa de andra katterna. Sedan fick Corona förlossningskomplikationer, vilket resulterade i att hon fick bli kastrat. Det kändes väldigt jobbigt att ha hoppats på två kullar här hemma nu & det istället resulterar i noll. Det viktigaste är ju så klart att Corona fortfarande finns kvar hos oss ♥
 
19 oktober - Det visade sig tyvärr att Li bara var skendräktig, så nu hoppas vi att allting går utan problem för Corona istället. Vi har uppdaterat våra planer för året lite & sedan en tid tillbaka har vi även tillstånd från Länsstyrelsen §16 att föda upp 4-5 kullar varje år. På alla punkter fick vi inte en enda anmärkning! Nu är det även bara några dagar tills vi hämtar hem Halo, & det känns otroligt kul!
 
6 oktober - Förra helgen var vi på vår första kattutställning. Utställningen hölls i Borlänge & vi hade med oss våra Bobtails. Indi fick Ex1 båda dagarna & Yolka fick sitt första CAC. Vi är supernöjda & hade trevligt. Yolka & Indi var inte alls bekväma första dagen, men på eftermiddagen dag 2 så var dom precis som vanligt. Jim & Indi kom även på bild då Dalarnas Tidningar var där & fotade. Vi fick även lite fin reklam för KBL. Artikeln hittar ni [HÄR]
 
18 september - I söndags kom May Britt & hennes dotter & hämtade hem Tabasco. Dom var supertrevliga & jag tvivlar inte på att Tabasco fått ett toppenhem! Här hemma är det ovanligt lugnt nu när vi inte har några kattungar kvar. Jag försöker locka Li till att äta hela tiden & lockar med råa kycklingvingar, blötmat & godis. Coronas hallon verkar lovande & hon äter som aldrig förr.
 
7 september - Tabasco kommer att flytta till Kristiansand i Norge. Han kommer att bli avelshane hos May Britt Jensen, NO*KystDolls. Det känns fantastiskt kul, & även spännande att få exportera en katt! Här hemma så håller vi i princip andan i hopp om att Li & Corona är dräktiga. Vi har uppdaterat med lite bilder på pojkarna [HÄR].
 
27 augusti - Nu har vi bara en pojke kvar. SE*Pieces of Art's Tabasco letar efter ett eget hem. Vi ligger efter med hemsidan, men hoppas få lite ordning här snart. Kul att så många tittar in trots dålig uppdatering!
 
25 juli - Kattungarna närmar sig 12 veckor & nu har vi bestämt oss för vilka två som ska få flytta till helt nya hem. Det blir Piri Piri - RAG b 21 - & Tabasco - RAG c - som får flytta. Dom kommer att säljas endast till sällskap då deras bröder kommer att gå i avel. Är du intresserad av någon av dessa två underbara pojkar så skriv gärna ett mail som första kontakt. Det går självklart bra att ringa, men då ingen av oss har semester eller möjlighet att ta emot samtal på arbetstid så är mailen ett säkrare kort.
 
13 juli - Vi har fullt upp här hemma. Jag & Jim jobbar om varandra för att någon alltid ska vara hemma med pälsbollarna & för att barnen ska slippa vara på dagis hela dagarna, varje dag. Det här resulterar tyvärr i att vi inte hinner uppdatera här så mycket som vi hade önskat. Kattungarna har i alla fall blivit vaccinerade & avmaskade första vändan. Vi börjar redan nu få lite separationsångest & panik inför den dagen då det är dags för var & en att flytta. Yolka hade bara lurat oss & började löpa för snart en vecka sedan, så det blir tyvärr inga Bobtails hos oss i år. Självklart är vi besvikna, men ibland blir det ju så.. Vi får helt enkelt vänta tills i vår.
 
29 maj - Våra små kattpojkar blev idag 3 veckor. Dom har fått flytta ut till vardagsrummet för några dagar sedan & har fått en hage runt bolådan som numera är öppen. Vi gosar massor med dom & Himla är nöjd över att få komma ut på balkongen korta stunder. Hon är så duktig med dom små & det är så kul att se hur fort dom växer ♥

23 maj
- Vi landade på Arlanda med Indi. Allting gick jätte bra & han verkade inte alls tycka att allt resande var jobbigt. Tack Hanka för en otroligt vacker & mysig katt!

13 maj -
Natten till igår gick den minsta av Himlas kattungar bort. Den hade inte lyckats gå upp som den behövde trost både di & stödmatning. Det kändes jättejobbigt att det skulle hända redan i vår första kull, men ibland blir det tyvärr så. Vila i frid Cayenne ♥ På morgonen idag blev kattungarna 5 dygn & dom börjar se riktigt stora ut nu. Vi har fotat dom på kvällen & det finns nu bilder på dom [HÄR]. Pojkar allihopa.
 
8 maj - Himla fick på morgonen 5 fina kattungar. Det var dag 65 & nu är äntligen väntan över ♥ Yolka & Nikki har lånat Alvas rum, & vi hoppas att Yolka inte ska vara alltför svårflörtad.

28 april
- Himla har nu gått 56 dagar & kattungarna sparkar för fullt. Hennes bolåda står & väntar bredvid våran säng, så jag hoppas att hon väljer den sen. Det blir inte alltid som planerat. Yolka löper & vi har kommit överrens med Malin om att få 'låna hem' Nikki till oss denna gång. Så den 7.e maj flyger Jim ner till Malmö för att hämta honom.

14 april
- Himla går upp fint i vikt & försöker tigga varenda gång kylskåpet öppnas, trots torrfodret som finns i skålarna. Yolka gick ur löp natten till idag, så nu hoppas vi verkligen att det är smått på gång..
 
7 april - Våran lilla familjesemester i Skåne var över & vi var tillbaka hemma. Nu hoppas vi att Yolka också får smått.
 
3 april - Idag gjordes ett snabbtest på Erikslust veterinärklinik i Malmö. Yolka var negativ för FIV/FeLV & fick träffa Nikki.
 
31 mars - Idag blev Yolka godkänd för avel! Jim åkte till Stockholm & fick henne bedömd av Marie Vesterlund & ännu en domare.

29 mars
- Idag fick vi efter drygt 3 veckors väntan svar på Coronas tester. FIV/FeLV negativt & blodgrupp A! Vi har också reserverat en KBL hane som blir 14 veckor & redo att flytta hit i maj.

17 mars
- Nu har vi planerat en liten familjesemester i södra Sverige. Första veckan i april planerar vi att träffa Malin Levinsson & hennes Kurilean Bobtails. Hon fick 4 små igår & det ska bli så kul att äntligen träffas! På hemvägen hämtar vi Himla-Liv hos Linda. Vi saknar henne!

6 mars
- Himla-Liv är sedan i torsdags nere i Småland på dejt. Tack Linda för att du tar så väl hand om vår lilla tös!

27 februari - Himla-Liv & Novalie om hem hit på lördags-kvällen & just nu har vi fräsande katter till höger & vänster. Rangordningen är inte satt & det är de två yngsta som är värst. Himla-Liv är försiktig men börjar ta allt mer plats. Corona är den som försöker få nosa på alla, men det kommer att ta lite tid. Dom nya flickorna är otroligt vackra! Tusen tack Nina för detta fina förtroende! & fina katter ♥

24 februari
- Idag har Himla-Liv & Novalie vetrinärbesiktigats utan anmärkningar, & Jim kommer att åka & hämta dom under lördagen. I tidningen Våra Katter som utkom idag finns en raspresentation av Kurilean Bobtail med. Det är Malin Levinsson som skrivit texten & 2 av hennes katter fick också vara med på bild. Jättekul Malin!

22 februari
- Hittills har vi 2 kullar planerade till senvåren/sommaren. Kika gärna under Planer 2o12.

19 februari
- Sidan är under uppbyggnad & kommer att fyllas på allteftersom. Mer information finns på den engelska sidan. Kika där också!

2 februari
- SE*Pieces of Art's blev godkänt som stamnamn hos FIFe! Vi fick vårat första förslag efter att vi fått vänta i hela 4 veckor på det efterlängtade kuvertet.

26 januari - Yolka anlände till Arlanda flygplats med sin uppfödare Milda. Vi blev chockade av Yolkas fantastiska look & hon låg stilla i Mildas knä medan vi hade en trevlig pratstund mellan Mildas flyg. Tack Milda! Hon är fantastisk! ♥

Nyheter

0 Läs mer >>
SE*Pieces of Art's nionde kull - Sweet Escape
2015-06-03
 
Leveransklara 2015-08-26
Pris: 8000 kr till sällskap.
 
 
 
SE*Pieces of Art's Caramel Crush
Flyttar på foder till Yvonne & Kjell i Rättvik.
Hona
 
SE*Pieces of Art's Cotton Candy
Till salu
Hona
 
SE*Pieces of Art's Cupcake
Till salu
Hane
 
SE*Pieces of Art's Marshmallow
Till salu
Hane

Sweet Escape

0 Läs mer >>
SE*Pieces of Art's åttonde kull - Jurassic World
2015-05-24
 
Leveransklara 2015-08-16
Pris: 7000 kr till sällskap.
 
 
SE*Pieces of Art's Blue
Flyttat till Isabella med familj i Falun.
 
Hona
 
SE*Pieces of Art's Charlie
Till salu
Hane
 
SE*Pieces of Art's Delta
Flyttat till Emelie Ohre & SE*Pieces of Art's Hannibal.
Hona
 
SE*Pieces of Art's Echo
Till salu
Hane

Jurassic World

0 Läs mer >>
SE*Pieces of Art's sjunde kull - Red is The New Black
2014-05-24
 
Mor: S*Gårdös Izadora
Far: SE*Pieces of Art's Jalapeño
 
 
 

SE*Pieces of Art's Ripasso
Bor kvar i katteriet i väntan på rätt hem.
 
SE*Pieces of Art's Pinot Noir
Flyttat till Kerstin Bilar i Orsa.
 
SE*Pieces of Art's Pinotage
Flyttat till Anita Erlandsson i Rättvik.
 
 

Red is The New Black