0 Läs mer >>
Klicka på bilderna för att förstora.

Yolka

0 Läs mer >>
Klicka på bilderna för att förstora..Corona

0 Läs mer >>
Om du vill kontakta oss via mail, piecesofarts@hotmail.com
via telefon 0703081064 [Jessica]

Contact

1 Läs mer >>
Yolka
CH Yolka Goolden Look*LT

KBL f 24 - Svartsköldpadd spotted
2011-05-14

[Galleri] [Stamtavla]

I Oktober 2011 tog jag kontakt med Milda, uppfödaren på Golden Look*LT. Jag hade bestämt mig för att jag skulle ha en Kurilean Bobtail, så efter att jag bokat Yolka fick vi lov att vänta på att hon skulle få komma till Sverige. Den 26.e januari anlände hon till Arlanda flygplats. Hon låg tyst i Mildas knä medan vi pratade innan hennes flyg gick tillbaka till Litauen. Tack Milda, hon är allt vi önskat! Yolka är den lekfulla här hemma. Hon putsar alla, fyrbenta & tvåbenta & älskar att ligga ovanpå oss. Hennes kropp är väldigt kompakt & hennes svans är en 4 centimeter 'pom-pom'. Den är formad som en spiral. Hon kan röra på svanstippen & gör det när hon busar & leker. Hon är utan tvekan den socialaste katt vi har här hemma. Det tar oftast inte många minuter innan hon satt sig i knät på våra gäster..
 
 
 
Halo
Halo du val des coleurs
 
KBL n 09 24 - Bruntabby spotted med vitt
2012-05-26
 
[Galleri] [Stamtavla]
 
Eftersom parningarna mellan Yolka & Nikki inte lyckades så blev det ju heller ingen hona att spara efter dom.. Så vi bokade en hona med Catherine Houzelot, Du val des couleurs, i Frankrike. Vi fick själva välja hennes namn på H i stamtavlan, & det blev Halo. Hon har en fish hook som är liite längre än Yolka's. Hon är dock en väldigt dominant fröken & skulle rätt hem dyka upp så skulle hon nog uppskatta att få vara ensam katt hemma hos någon där hon kan få ligga i knät & mysa framför tvn när hon busat en stund.

Kurilean Bobtail

0 Läs mer >>
Iza
S*Gårdös Izadora
 
RAG j 04 21 - Lilasköldpadd- tabbymaskad mitted
 
[Galleri] [Stamtavla]
 
Iza hämtade jag utanför Kumla hos Annika Esplöv. Både jag & Jim har sedan en tid tillbaka velat ha en creme-färgad hona, eller en blåsköldpaddstabby. När jag såg första bilden på Iza så trodde jag att hon var creme. När jag fick reda vad hon egentligen var så visste jag på en gång att vi skulle ha henne. Jag är ju svag för choklad-genen & att få en sköldpadda & dessutom vår första mitted i ett var ju bara en fantasi! Så jag bilade ensam ner till Annika. Snöstorm både dit & hem. Väl hemma så var hon till en början väldigt blyg. Men lugn & kärleksfull. Planen var att hon skulle bo hos en fosterfamilj, men Alva ville inte släppa henne. Så efter nyår kommer hon att flytta till Alvas pappa som hennes 'egna' katt. En kompromiss som gjorde en 5åring överlycklig. Tack Annika för denna fina tös!
 
Himla
S*Ninas mirakel Himla-Liv

RAG b - Choklad colorpoint
2010-03-31

[Galleri] [Stamtavla]

Himla har vi köpt av Nina Hellberg då hon inte längre kunde ha kvar sina katter. Himla är en snäll tös, som redan haft en kull innan hon flyttade hit. Himla har sedan hon fick sin kull här hos oss blivit duktigare på att ta plats. Hon är en riktig godisråtta & står bakom mig & piper så fort jag står vid någon av bänkarna i köket. Hon älskar att mysa & kan sova på balkongen i timmar. Kattungarnas första 2 veckor fick hon stanna inne dock så dom slapp känna sig bortglömda. Nu får hon gå ut & in på balkongen som hon vill, de dagarna som det är tillräckligt varmt för oss att ha dörren öppen. Himla är precis min typ av Ragdoll. Hon har en riktigt fin haka, en fin krage. Lagom små öron med rätt avstånd. När jag bär henne så slappnar hon av helt & hon älskar att ligga mitt i vägen. Tack Nina för ditt förtroende!


Li
S*Ninas mirakel Novalie af Norrsken

RAG n 03 21 - Bruntabby bicolor
2010-12-16

[Galleri] [Stamtavla]

Li är min första Ragdoll med tabby-teckning. Hon har ett otroligt fint & jänmt 'V', en fin fluffig krage. Hon tycker om att vara först med att hälsa vid dörren, men gärna på lite avstånd. Jag skulle beskriva det som att hon är mer förtjust i andra katter än i oss. Hon är nog den av våra honor som kommer bäst överrens med alla. Hon var den första som accepterade Indi & hon sover nästan aldrig själv. Där Li ligger ligger någon av de andra katterna. Li kommer också från Nina & har ställts ut en hel del som kattunge. Hon är en otroligt snäll katt & älskar att rulla runt på soffan & i sängen. Det slutar ofta med att hon ramlar ner av misstag & tittar runt omkring sig i förvåning. Hon är nog den som håller katt'flocken' så harmonisk på något oförklarligt sätt.. Tack ännu en gång Nina!

Ragdoll

0 Läs mer >>
Ragdollen är en lugn & tillgiven katt. Den anpassar sig efter familjemedlemmarnas olika rutiner & är en perfekt katt för småbarns-familjer. Deras tålmodiga sätt har dock inget att göra med dom inte skulle känna någon smärta. Det är såklart inte sant. Ragdollen är mest känd för sin tendens att slappna av helt när dom blir lyfta, & detta gav dom namnet Ragdoll som är det engelska ordet för trasdocka. Ragdollen är fullvuxen först vid 3-4 års ålder.

Den är en stor katt med lång & muskulös kropp. Nacken är bred. Benen är medelhöga, & tassarna är runda med tofsar under. Pälsen är semi-lång & silkig, svansen buskig.

Huvudet är brett & mjukt triagelformat med välutvecklade kinder. Nosen har en liten böj. De stora ögonen är ovala & blå. Öronen är placerade brett isär & lätt framåttippade. Dom är medelstora med rundade toppar.

Ann Baker är grundaren av denna vackra ras. Allt började i USA i början av 1960-talet, & 2011 var det 1900 Ragdolls registrerade i SVERAK (FIFe). 750 mer än den näst mest registrerade rasen, Norsk Skogkatt.

Om du vill läsa mer, besök någon av dessa sidor;

Kattförbundet SVERAK

Scandinavian Ragdoll Club

FIFe - Fédération Internationale Féline


Ragdollklubben - The Cool Cat Club


Ragdoll Fanciers Club International

Ragdoll