Kurilean Bobtail

Yolka
CH Yolka Goolden Look*LT

KBL f 24 - Svartsköldpadd spotted
2011-05-14

[Galleri] [Stamtavla]

I Oktober 2011 tog jag kontakt med Milda, uppfödaren på Golden Look*LT. Jag hade bestämt mig för att jag skulle ha en Kurilean Bobtail, så efter att jag bokat Yolka fick vi lov att vänta på att hon skulle få komma till Sverige. Den 26.e januari anlände hon till Arlanda flygplats. Hon låg tyst i Mildas knä medan vi pratade innan hennes flyg gick tillbaka till Litauen. Tack Milda, hon är allt vi önskat! Yolka är den lekfulla här hemma. Hon putsar alla, fyrbenta & tvåbenta & älskar att ligga ovanpå oss. Hennes kropp är väldigt kompakt & hennes svans är en 4 centimeter 'pom-pom'. Den är formad som en spiral. Hon kan röra på svanstippen & gör det när hon busar & leker. Hon är utan tvekan den socialaste katt vi har här hemma. Det tar oftast inte många minuter innan hon satt sig i knät på våra gäster..
 
 
 
Halo
Halo du val des coleurs
 
KBL n 09 24 - Bruntabby spotted med vitt
2012-05-26
 
[Galleri] [Stamtavla]
 
Eftersom parningarna mellan Yolka & Nikki inte lyckades så blev det ju heller ingen hona att spara efter dom.. Så vi bokade en hona med Catherine Houzelot, Du val des couleurs, i Frankrike. Vi fick själva välja hennes namn på H i stamtavlan, & det blev Halo. Hon har en fish hook som är liite längre än Yolka's. Hon är dock en väldigt dominant fröken & skulle rätt hem dyka upp så skulle hon nog uppskatta att få vara ensam katt hemma hos någon där hon kan få ligga i knät & mysa framför tvn när hon busat en stund.

Kommentarer:

1 Kikki:

skriven

Men vilken fin katt :) Aldrig hört talas som den rasen men så hamnade jag här pga ragdoll. Ska bli kul att kika in här och se bilder på hennes kattungar.Ha det så bra!!

Svar: Tack Kikki!Tyvärr blev det ju inga kattungar för Yolkas del.
Men vi försöker igen bara Indi då han blivit över tio månader.
Då hoppas vi verkligen att det blir kattungar!

Med vänlig hälsning, Jessica.
Pieces of Art's

Kommentera här: