SE*Pieces of Art's

SE*Pieces of Art's innehas av Jessica Tsang. Jag bor med Mattias, vår son & mina två döttrar i en rymlig lägenhet i utkanten av centrala Mora. För tillfället så har vi 7 katter hemma. Tre Kurilean Bobtail Longhair & fyra Ragdolls.

Då jag - Jessica - började att försöka lära mig så mycket som möjligt om Ragdolls så läste jag otroligt mycket varningar. Det kändes som att nya uppfödare egentligen inte var så kul för de som redan hunnit etablera sig. Det varnades för otroliga utgifter & motgångar. Men jag känner att vi hittat en del personer som faktisk är riktigt mysiga.

Den andra rasen föll jag för efter att ha kikat igenom en bok där rasen fanns presenterad. Yolka kom till Sverige från Litauen efter några månaders väntan. & när jag först kontaktade Malin Levinsson, SE*Kot-a-Kuril, så trodde jag att jag skulle känna samma sak ännu en gång. Att det skulle vara tusen varningar igen. Men Malin var istället raka motsatsen. Hon var superlycklig över att någon mer fallit för rasen. Jag ser fram emot vårat samarbete & hoppas att många andra ska få uppleva denna fantastiska ras.

Vi kommer att lägga störts vikt vid hälsa, temperament & storlek. Vi vill att våra Ragdoll ska behålla sina rasspecifika egenskaper, precis som våra Kuriler. Våra katter kommer alltid att vara familjemedlemmar i första hand. Hemma har katterna självklart tillgång till alla rum. Däremot så försöker vi att hålla kattfri zon i stora sovrummet eftersom Mattias är allergiker. Katterna är duktiga att tala om vad de vill, & vill ofta ut på balkongen. Några av katterna är gärna ute i timmar medan andra vill springa ut & in hela tiden. Nu i sommar har vi 2 kullar & kattungarna kommer att vara överösta med kärlek när dom är redo att flytta.
 
Då både jag & Mattias jobbar inom restaurang-branschen så har vi lite svårt att ta oss iväg på utställningar. Helgerna är ju då vi annars jobbar som mest. Vi försöker dock att varje år åka på Dalälvskattens utställning i Borlänge. Den är lite för nära för att kunna missa, & brukar vara jättemysig.


We create our tomorrows by what we dream today ♥